1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. В руския град Владивосток отпразнуваха Деня на тигъра

В руския град Владивосток отпразнуваха Деня на тигъра

С честването местните жители изразяват традиционна почит към красивото и силно животно

В руския град Владивосток отпразнуваха Деня на тигъра. С честването местните жители изразяват традиционна почит към красивото и силно животно, като същевременно подкрепят и инициативите за опазването на амурските леопарди и тигри.

Над 1000 души, преоблечени като тигри и леопарди, излязоха по улиците на Владивосток. Броят им беше два пъти повече от останалите в дивата природа амурски тигри. Положението при леопардите е даже по-лошо - в света са останали не повече от 50.

В Русия се организират множество инициативи за опазване на застрашените от изчезване хищници. Еколози влизат дори в училищата, за да ангажират децата към тази кауза. Както винаги, човекът е най-големият враг на изчезващите видове. В новосъздадения Национален парк - "Земята и леопардите", служителите се опитват да се справят в битката срещу бракониерите. Териортията е огромна, а на охранителите често се налага да влизат в сблъсък с въоръжени натрапници. Но резултатите от техните усилия вече са забележими. Новите данни показват, че броят на тигрите и леопардите все пак расте, макар и бавно.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.