1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. В събота се открива ски сезонът в Банско

В събота се открива ски сезонът в Банско

Дружество "Юлен" обяви новите цени за лифткартите

В навечерието на официалното откриване на новия ски сезон 2012-2013 година, което ще стане утре на "Бъндеришка поляна" и писта "Томба", концесионерът на ски зона "Банско" - дружество "Юлен", обяви новите цени за лифткартите.

Дневната лифт карта в курорта Банско през новия сезон е с цена 58 лева за възрастни, 53 лева - за студенти, 49 лева - за ученици, и 38 лева - за деца. За полудневна карта /след 12.30 часа/ цените са съответно 45, 43, 41 и 32 лева. Пътуването с кабинката от града до скизоната и обратно струва 28 лева за възрастни, а за студенти, ученици и деца е съответно 25, 24 и 18 лева.

Студентска и ученическа карта се ползва срещу представяне на валидна и заверена студентска книжка и ученическа карта. Детска карта ползват деца до 12 години /включително/. Сезонните карти не подлежат на друго намаление, информират още от дружество "Юлен". Те осигуряват ползването на коридор за бърз достъп за кабинковия лифт. В цената на картата е включена планинска застраховка. Депозитът за чип карта е 5 лева. Операторът на курорта си запазва правото да променя датата за началото и края на сезона в зависимост от метеорологичните условия и снежната покривка.

В края на ноември две сдружения в курорта поискаха цените на ски картите да се обявяват два месеца преди начало на ски сезона, а концесионерът на пистите в Банско - фирма "Юлен", да разработи бонусна схема за местните хотели, които закупуват карти за своите гости. От "Туристическа асоциация Банско" и Съюза на туристическия бизнес, както и Асоциацията на ски училищата съобщиха, че са притеснени от "усилията да се премахне малкият местен бизнес от туристическия пазар".

Публикуваните цени на Боровец показват, че повечето от лифт картите ще запазят миналогодишните си нива. Във високия сезон картата за един ден ще бъде 55 лв., а за половин - 30 лв. Това бяха цените и през миналата година за делнични дни. През тази година Боровец няма да има отделни карти за събота и неделя, които традиционно бяха по-евтини от делничните.

На Пампорово също цените са без промяна от миналата зима. През сезон 2013 ежедневната карта за лифт е 50 лв., а полудневната - 37 лв. Скиорите, които искат да купят карта за 6 дни, трябва да платят 264 лв., а за 13 - 545 лв. Няма и промяна и в годишната карта за целия сезон, която струва 950 лв., става ясно от публикувания ценоразпис.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.