1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. В село Бисер ще се проведе семинар за превантивната дейност при бедствия в аграрния сектор

В село Бисер ще се проведе семинар за превантивната дейност при бедствия в аграрния сектор

Лектори от Стопанския факултет на Тракийски университет - Стара Загора ще презентират възможностите за финансово подпомагане от ДФЗ

Еднодневна информационна среща-семинар за реакция при бедствия и аварии в аграрния сектор ще се проведе днес. Събитието ще се случи в едно от най-силно засегнатите села при наводненията в региона през месец февруари - село Бисер. Семинарът се провежда под патронажа на Министерството на земеделието и храните и е съвместна инициатива на Областна администрация Хасково, Тракийски университет гр. Стара Загора, областна дирекция на Държавен фонд „Земеделие" и кметството в с. Бисер, информира Дарик радио.

След опустошителното наводнение на територията на областта през м. февруари 2012 г. Териториалният областен офис на Национална служба за съвети в земеделието Хасково извърши мащабна кампания, касаеща информиране на земеделските производители в засегнатите райони за възможностите за кандидатстване по мярка 141 „Подпомагане на полупазарните стопанства в процес на преструктуриране", както и изготвянето на проекти за кандидатстване по мярката.

Предстоящият семинар е в отговор на дискусии със земеделските производители за предприемане на адекватни действия в аграрния сектор при възникване на бедствия. Лектори от Стопанския факултет на Тракийски университет - Стара Загора ще презентират превантивната дейност при бедствия и аварии, особено опасни метеорологични явления, влияещи върху аграрния сектор, застраховането в аграрния сектор, възможностите за финансово подпомагане от ДФ „Земеделие". Предвидени са и индивидуални консултации на заявилите участие в семинара земеделските производители с лектори и експерти от Национална служба за съвети в земеделието.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.