1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. В Севлиево започва изграждането на нов градски парк

В Севлиево започва изграждането на нов градски парк

Европейските средства, привлечени по проекта, са 3,7 милиона лева

В Севлиево започва изграждането на нов градски парк за отдих, спорт и развлечения. Парк "Казармите" е проект на общината, спечелен по Оперативната програма "Регионално развитие". Европейските средства, привлечени по проекта, са 3,7 милиона лева, а общинското съфинансиране - 196 600 лева, пише БТА.

Строителните работи ще се извършат за 155 дни от спечелилата обществена поръчка софийска фирма "ЕИС - Строителна компания" ООД.

Първият етап дейности включва изграждане на подземни инфраструктурни комуникации - осветление, канализация и ВиК мрежа. Паралелно с тях ще се изградят Площад на битките и победите, фонтан, водна стена, географски кът с водно огледало, площадки за пикник, декоративни чешми, детски площадки, алеи за пешеходци и за велосипедисти, паркинг. По-късно ще се оборудват спортните зони с площадки за пейнтбол, места за каране на ролери и скейтборд, места за привържениците на екстремни спортове.

Идеята на община Севлиево е да вложи около 10 милиона лева в облагородяването на 127 декара площ и изграждането на парк за отдих и атрактивни развлечения в центъра на града, на мястото на бившите казарми. Средствата - 3,9 милиона лева, привлечени по програмата "Регионално развитие", са за първия етап от строителството и по различни финансови инструменти ще се търсят още пари.

На 9 май 2009 г. - в Деня на Европа, с голям рокконцерт под наслов "Сбогом на оръжията" на плаца на бившите казарми в Севлиево бе отбелязано началото на превръщането на военното поделение в парк за отдих.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.