1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. В Сливенска област 700 водностопански системи и съоръжения стават държавна собственост

В Сливенска област 700 водностопански системи и съоръжения стават държавна собственост

До края на месец април трябва да приключат всички процедури по актуването

700 водностопански системи и съоръжения на територията на област Сливен ще получат актове за публична държавна собственост, съобщиха от областна администрация.

Това показва докладът на Сметна палата от 2011 г., в който се констатира, че съоръжения не са актувани като държавна собственост и не се водят в активите на Министерството на земеделието и на общините, информира Дарик.

На съвещание областният управител на Сливен Марин Кавръков, представители на кметовете на четирите общини на област Сливен, директорите на Областна дирекция „Земеделие”, Служба по Геодезия, картография и кадастър – Сливен и „Напоителни системи” ЕАД, клон „Средна Тунджа” са обсъдили взаимодействията между различните общински и държавни структури, конкретните ангажименти на всички, ангажирани в процедурата по издаването на актове за публична държавна собственост и сроковете, в които трябва да се извършат необходимите действия.

В срок до края на месец април трябва да приключат всички процедури по актуването на 700 обекта публична държавна собственост.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.