1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. В София предстои провеждането на европейска изложба за енергийна ефективност и ВЕИ

В София предстои провеждането на европейска изложба за енергийна ефективност и ВЕИ

Снимка:

Группо АБ обявява първото си участие в събитието, което ще се състои от 5 до 7 март

Группо АБ ( www.gruppoab.it/en/index.asp ), европейски лидер в когенерационните решения за промишлеността, селското стопанство и общините, обявява първото си участие на Европейската изложба за енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници в гр. София, 5-7 март, в Интер Експо Център.

В рамките на изложбата АБ Енерджи ще представи първата инсталация за биогаз на дружеството (силоз за царевица), построена в местността Момчил, до гр. Балчик през 2013 г., както и пълни модулни решения за когенерационни системи на природен газ, биогаз и асоцииран нефтен газ (APG).

"По отношение на възобновяемата енергия, българският пазар е във възход при двустранната подкрепа от страна на правителството по отношение на фиксираните тарифи и от страна на банките, които са предоставили решения за финансиране на проектите за възобновяема енергия. Группо АБ счита, че България е един от основните пилони на тяхното бъдеще в бизнеса, следователно нашият ангажимент е гаранция", заявява г-н Анджело Барончели, основател и президент на Группо АБ Италия.

"След този първи успешен случай в България ще има и други 2 инсталации, една от 0,5 MWe и друга от 0,888 MWe, които са в процес на изграждане, но ще има и други до края на 2014 г. Конткретно в българския пазар за биогаз виждаме интересен потенциал. В България, имайки предвид че миналата година са одобрени инсталации на биогаз с мощност 64 MWe, мисля че могат да се инсталират такива с поне 50 MWe / година. Технологията произвежда топлинна мощност и електричество, които са предвидими и равномерни, и могат да уравновесят българската електрическа мрежа. Основните ползи от когенерацията са възможността за предвиждане на предоставената енергия на мрежата, намаляването на цената на енергията, възможността за модулно развитие на инсталациите и топлинната ефективност", добавя г-н Владимир Опреску, Регионален мениджър продажби на АБ Енерджи Румъния и България.

Биокогенерацията включва производството на електричество и възстановяване на топлинна енергия, като използва отпадъци от селското стопанство и животновъдството, материали от субсидирани култури или даже органични части от битови отпадъци, които увеличават енергийната и финансовата ефективност. Други предимства на когенерацията в селскостопанския сектор включват драстичното намаляване на миризмите и емисиите от източници за замърсяване, намаляването на патогенните микроорганизми и използването на изгнила утайка за кондициониране на почвата.

Пълните и модулните технологии за когенерация на АБ Енерджи са създадени както за по-малки когенерации (между 64 и 600 kWe – Linea Rossa), така и за когенерации до 1,4 MWe (ECOMAX BIO LINE). Биогаз оборудването има развитие, а съществуващите решения позволяват когенерации с двигатели от 2 MWe и даже от 3,2 MWe.

Относно Группо АБ

Группо АБ е учредено от Анджело Барончели в Италия през 1981 г. и присъства понастоящем в 13 държави (Италия, Румъния, Испания, Полша, Сърбия, Хърватска, Франция, Холандия, Чешка република, Обединено кралство, Бразилия и Канада). Основните бизнес области на дружеството са когенерацията на природен газ (за промишления сектор), когенерация на биогаз за селскостопанския сектор и градските зони – общински дружества, консорциуми и институции – които могат да използват когенерацията на складове за битови отпадъци. На международен план АБ Холдинг е съставено от 15 специализирани дружества-членове с над 500 служители. С общ брой над 900 работещи инсталации, Группо АБ има общо повече от 1200 MWe.

Румънският филиал е създаден през 2009 г., извършва търговска дейност и сервизно обслужване в Румъния и България, инсталирал е, до момента, 20 инсталации за когенерация, като 18 са захранвани с асоцииран нефтен газ (APG), една със селскостопански биогаз и една с природен газ. До 2012 г. Группо АБ има годишен оборот от около 181 милиона евро. Моля да ни посетите на интернет адрес www.gruppoab.it/ro

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.