1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. В Старозагорско е унищожено голямо количество селскостопанска продукция заради наводненията

В Старозагорско е унищожено голямо количество селскостопанска продукция заради наводненията

Щетите тепърва ще се изчисляват

От днес  екипи на Дирекция Социално подпомагане започнаха оглед на засегнатите домове в област Стара Загора след наводненията.  Сформирани са общински междуведомствени комисии за описване и изчисляване на щетите. В 21 населени места в областта има наводнени къщи.  Най- пострадали са общините Гълъбово, Раднево и Опан. Бедственото положение там остава.


Наводнените частни имоти в областта са над 200. Няма пострадали и блокирани хора. Водата постепенно се оттегля, но поради голямото й количество се очаква оттичането да продължи до средата на седмицата.
Всички пътища на територията на областта са отворени и проходими, с изключение на 4-токласния път Памукчии-Християново. Възстановено е движението през един коловоз на жп гара Михайлово, работи се по възстановяването на останалите коловози, съобщиха от пресцентъра на Областна управа Стара Загора.
Електрозахранването на територията на областта е напълно възстановено. Водоподаването е възстановено във всички населени места с изключение на Самуилово, Михайлово, Воденичарово и Стрелец. Екипи на ВиК работят на терен за отстраняването на повредите.
В 21 населени места в областта има наводнени къщи. Осем екипи на противопожарната служба в  Стара Загора са ангажирани с отводняването им. Няма пострадали и блокирани хора. Унищожено е  голям количество селскостопанска продукция. Щетите тепърва ще се изчисляват.
Взети са проби от водата във всички засегнати от наводненията населени места. Засега на хората се препоръчва водата да не се използва за пиене.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.