1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. В Ямбол и Благоевград започва пролетното почистване

В Ямбол и Благоевград започва пролетното почистване

Тази година няма да бъдат осигурени растителни видове от община Благоевград за засаждане

В Ямбол и Благоевград започва пролетното почистване, организирано от общинските власти.

В Ямбол главните усилия ще бъдат съсредоточени към почистването на междублоковите пространства и на местата за обществено ползване. Градът ще бъде разделен на няколко зони, във всеки квартал ще има пунктове, където ще се раздават найлонови чували и ръкавици и ще се събират отпадъците, поясни кметът Георги Славов. През миналата година в почистването на града участваха около 3000 доброволци, бяха изнесени повече от 600 тона битови отпадъци.

Както всяка година, кметът Георги Славов лично ще се включи пролетното общоградско почистване на Ямбол, уточняват от общината. Началото на кампанията е от 10 ч. в к-с "Бенковски" на мястото на изградения през миналата година кът за отдих до блокове 13, 18 и 19. Заедно с него в комплекса ще почистват представители на дирекция "Финанси" в община Ямбол, военнослужещите от поделение 52590, служители в Сектора за превенция и опазване на обществения ред и общинското предприятие "Комунални дейности".

Подобни смесени групи от общински дирекции, институции и гилдии ще има във всички определени зони. Заместник–кметът Стоян Драгнев ще бъде заедно с групите в комплекс "Златен рог". В "Диана" ще почиства заместник – кметът Красимира Петрова, а главният архитект на Ямбол ще бъде в комплекс "Възраждане".

За пролетното почистване на града община Благоевград ще осигури транспорт за извозване на събраните отпадъци. Всеки ще може да се обади на дежурните телефони – 073 88 42 41 и 0896 83 16 60. Тази година няма да бъдат осигурени растителни видове за засаждане. Причината за това е, че дърветата се засаждат безразборно, а голяма част от тях отиват дори не по предназначение, уточни общинският еколог Калинка Спасова.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.