1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. В Япония отново ловят делфини

В Япония отново ловят делфини

Всяка година ловците убиват по няколко хиляди екземпляра от морските бозайници

Японски рибари от град Тайджи на източния бряг на южния остров отново са започнали да ловят делфини. Това съобщи природозащитната организация „Сий Шепърд“ в една от социалните мрежи.

Град Тайджи има вековна традиция в лова на китове и делфини. Всяка година ловците убиват по няколко хиляди екземпляра от морските бозайници.

На старта на новия сезон са били убити десетина животни, съобщават екоактивистите. Рибарите подгонват делфините, които по това време на годината са близо до брега, и ги събират в един залив. По-представителните екземпляри се отделят по поръчка на делфинариуми и зоопаркове от цял свят, а останалите се убиват.

Въпреки международните критики, Япония не забранява улова на делфини. Месото им било част от националната кулинарна традиция, се казва в официални изявления на Токио.

Природозащитници пък твърдят, че месото на делфините е опасно за хората, тъй като съдържа голямо количество живак. Това обаче не пречи на рибарите. Те ловят и убиват бозайниците, защото им изяждали рибата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.