1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Въоръжени екипи ще охраняват денонощно общински гори и земи в Стара Загора

Въоръжени екипи ще охраняват денонощно общински гори и земи в Стара Загора

Стойността на подписания договор е до 66 000 лв. без ДДС

Въоръжени екипи ще охраняват денонощно над 3 600 дка общински гори и земи в Стара Загора. Ромският кв. Лозенец и общинските и държавните гори в района, ще се пазят от въоръжена охрана денонощно от посегателства, палежи и незаконно изсичане, обяви днес кметът на Стара Загора Живко Тодоров, цитиран от агенция КРОСС. Той подписа договор за охрана на над 300 дка земи и гори общинска собственост с фирма, избрана чрез проведена процедура за възлагане на обществена поръчка чрез публична покана.

Причината да се обърнем към тях е, че общината не разполага с въоръжена охрана, а районът е труден, има агресивни групи хора, затова е необходима лицензирана фирма, която разполага с необходимата екипировка и техника да партрулира и охранява района, поясни кметът. По неговите думи този проблем не е бил решен дълги години, поради което общинското ръководство е прибягнало до наемането на частната фирма. Екипите й ще бъдат в постоянна връзка с органите на реда и ще имат право да задържат нарушителите до идването им.

Стойността на договора е до 66 000 лв. без ДДС. Срокът на изпълнение на договора е 12 месеца от датата на подписване му.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.