1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. ВАС отхвърли жалбата на „Зелените” за тунела под Шипка

ВАС отхвърли жалбата на „Зелените” за тунела под Шипка

Няма проект в България, против който те не са се обявили, заявяват от асоциация „Българско Черноморие”

Върховният административен съд препъна „зелените” в лицето на ПП „Зелените“ и техния сателит коалиция „За да остане природа в България“ по пътя им към ПР кампанията си за евроизборите. Съдът потвърди оценката за въздействие върху околната среда за строителство на обходния път на Габрово и тунела под Шипка и отхвърли жалбата на „зелените” като несъстоятелна. Национална асоциация „Българско Черноморие” продължава да пита чии чужди интереси защитават „зелените”? От действията им става ясно, че не защитават българските интереси. Няма проект в България, против който те не са се обявили. На тях им пречи магистрала „Струма”, пречи им тунела под Шипка, пречи им развитието на Българското Черноморие, пречи им развитието на зимния туризъм, а може би им пречат и хората!, заявяват в прессъобщение до медиите от асоциация „Българско Черноморие”.

При разглеждане в комисиите към Народното събрание на промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, „зелените” искаха да пробутат безумното решение за тотална забрана на строителството по Черноморието. Комисиите категорично отхвърлиха това нелепо предложение. Представители на Национална асоциация „Българско Черноморие” присъстваха при дебатиране на промените в комисиите и подкрепят взетите от тях решения за промени в ЗУЧК.

Група хора, които веднъж се легитимират като сдружение с нестопанска цел, втори път като политически партии, трети път като медии, наричат себе си „зелени”. Този вид хамелионстване е инструмент за усвояване на огромни парични средства от кухи екопрограми, заблуждавайки обществото с идеали-паравани. Тези парични средства плащаме всички ние, българските граждани, като вноска в Европейския съюз, след това една част от тях се връщат в България като пари за европрограми и най-накрая се усвояват от група хора – „зелените“, се посочва още в съобщението.

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.