1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Виенската зоологическа градина е най-харесваната на международен туристически сайт

Виенската зоологическа градина е най-харесваната на международен туристически сайт

В нея живеят 4600 животни от 480 вида

За втори пореден път класацията на туристическия сайт TripAdvisor постави виенската зоологическа градина в парка на двореца Шьонбрун на първо място, следвана от зоопарковете в Хановер и Лайпциг, съобщиха организаторите. В гласуването са участвали посетители на сайта, като 370 души от тях са качили и своите впечатления от посещенията си в Шьонбрун.

Зоопаркът във Виена е открит през 1752 г. и е най-старият в света. Инициатор на създаването му е австрийският император Франц I. Първоначално той представлява голям павилион за тържествена закуска с 13 клетки за животни, разположени в кръг около него. В наши дни, на площ от 17 хектара, в него живеят 4600 животни от 480 вида.

Там на 23 август 2007 г. се роди първата в Европа Голяма панда. Двете възрастни панди бяха дадени назаем на виенския зоопарк от Китай през 2003 г. Големите панди са едни от най-редките видове на света. Те живеят само в Китай. Женските имат овулация само веднъж в годината за два-три дни.

Сред най-интересните атракции е павилионът “Борнео”, в който се поддържа влажността и температурата на дъждовната гора. В него могат да се видят на живо уникалните представители на тази екосистема.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.