1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. "ВиК" - Благоевград се класира на състезание по откриване на скрити течове

"ВиК" - Благоевград се класира на състезание по откриване на скрити течове

Техническият екип на дружеството грабна "Купата на Българската асоциация по водите" за 2014 г.

Техническият екип на "ВиК" ЕООД - Благоевград грабна "Купата на Българската асоциация по водите" за 2014 г. за първото място на състезание по откриване на скрити течове в Бургас. Събитието се организира от БАВ с председател инж. Иван Иванов, и се осъществява със специалното съдействие на "ВиК" ЕАД Бургас, с изп. директор инж. Ганчо Тенев, председател на Съюза на ВиК операторите в Р България, пише gradat.bg.

Второто място спечели "ВиК - Варна", трети са "ВиК" - Хасково. Крайното оценяване на работата на всеки един от 11-те екипи-участници зависеше от местоположението на откритата първа авария, броя на намерените проблемни точки и времето за обследване. Локализиран по време на съревнованието теч бе отстранен наживо с помощта на аварийна скоба. След запълване и трамбоване на изкопа беше положен студен асфалт. Гостите на състезанието се запознаха още с дейността и продуктите на "Българска геоинформационна компания".

Победител в професионалната надпревара през 2013 г. бе ВиК Бургас. Състезанието по откриване на скрити течове цели да обедини усилията на ВиК специалисти за локализирането на аварии в подземната инфраструктура и да представи иновативни решения за справяне с проблема с "невидимите" загуби на ресурс от водопреносната система.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.