1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Висша мода за букети се показва за първи път на изложбата „Цветна пролет 2013“

Висша мода за букети се показва за първи път на изложбата „Цветна пролет 2013“

Снимка:

Тя ще продължи до 24 март в Международен панаир Пловдив

Висша мода за букети се показва за първи път на изложбата „Цветна пролет 2013“, която започна в Международен панаир Пловдив и ще продължи до 24 март, съобщиха от панаира. Създаването на композиции от цветя и зеленина ще бъде демонстрирано в уъркшоп на 23 март от 10.30 часа. Обучението във флорална декорация стартира още на 21 март, също от 10.30 часа, когато е заниманието за деца.

Изкуството да се правят цветни ароматизирани свещи демонстрират на живо майстори, създаващи уникати от восък. През цялото време на изложението желаещите могат да се научат как се изливат и украсяват свещи, които са изящно допълнение към интериора.

Специализираната изложба за цветя, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари „Цветна пролет 2013“ е част от Дните на семейството, хобито, свободното време и модата. Любителите на градинарството могат да я видят в палата 3 и откритите площи пред нея.

Там 29 фирми от България и Чехия предоставят възможност за избор сред богат асортимент от традиционни и екзотични цветя, храсти и дървесни видове, овошки, градински инструменти и оборудване, препарати за растителна защита и торове, саксии и керамични изделия, сувенири, биопродукти, украса за дома, специализирани издания.

С флорални мотиви са наситени и бижутата, предлагани на „Цветна пролет 2013“. Те наподобяват стила на българската школа от времето между Възраждането и началото на 20-и век, но в осъвременен вариант. Нарочно е търсено излъчването на антикварни предмети с наши етноелементи, за да се противопостави на унифициращата днешна мода, обясняват бижутерите.

С много новости и атракции са наситени и другите прояви до края на седмицата – изложбата „Природа, Лов, Риболов“, Европейският панаир на социални предприятия и кооперации за хора с увреждания (21-24 март), Италианският фестивал на красотата и прическата (22-24 март), Международната киноложка изложба и Републиканският шампионат за български породи кучета (23-24 март). Те ще са отворени всеки ден от 9 до 18 ч., а в неделя – до 14 часа. Цената на билета е 2 лева за възрастни, за ученици, пенсионери и инвалиди – един лев.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.