1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Включете се в международна кампания за възстановяване на природата в Европа: “Move for Nature“

Включете се в международна кампания за възстановяване на природата в Европа: “Move for Nature“

Снимка:

През март Европейската комисия трябваше да представи предложение за нов закон, който ще постави правно обвързващи цели за възстановяване на природата в целия Европейски съюз

Спешната нужда от прилагането на амбициозен закон на ЕС за възстановяване на природата на континента е причина за провеждането на международната кампания „Движи се за природата“ – „Move for Nature“.

Ние сме толкова здрави, колкото и природата около нас. Състоянието на европейските екосистеми се влошава с всеки изминал ден, а измененията в климата оказват все по-голямо влияние на биоразнообразието и средата около нас.

През март Европейската комисия трябваше да представи предложение за нов закон, който ще постави правно обвързващи цели за възстановяване на природата в целия Европейски съюз. Но под натиска на частни интереси законът се отложи за разглеждане за 22 юни.

move4nature

Всеки може да се присъедини към кампанията „Движи се за природата“ и по този начин да заяви подкрепата си за приемането на такъв закон.

Всеки досег до природата е важен за нашето здраве и благополучие. Независимо дали се разхождате в планината, бягате в гората или карате колело, може да представите колко разстояние сте изминали. Направете селфи или запишете кратко видео и го споделете в социалните медии с послание защо природата има значение за вас и защо трябва да се борим за нейното възстановяване. Не забравяйте да включите хаштаговете: #Move4Nature и #RestoreNature.

Помогнете ни да достигнем възможно най-много километри и ще предадем общото изминато разстояние на Европейската комисия през юни като символ на обществена подкрепа за възстановяването на природата!

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.