1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Водната криза в Севлиевско струва на общината 100 хил. лв.

Водната криза в Севлиевско струва на общината 100 хил. лв.

На 15 октомври кметът Иван Иванов обяви бедствено положение

Около 100 хиляди лева месечно отделя общинската администрация в Севлиево, за да се справя в условията на бедственото положение, свързано с водната криза в града и селата, съобщи БТА.

Заради намалелия дебит на местните водоизточници и заради продължителното засушаване на 15 октомври кметът на Севлиево Иван Иванов обяви бедствено положение. Според новия режим от тази седмица в около 30 севлиевски, габровски и дряновски села водоподаването е спряно, а в Севлиево водата се пуска четири дни седмично в часовете между 17 и 21 часа.

Общинската администрация е организирала доставянето на водата в по-големите села да се извършва с водоноски. В пет социални дома са получени прибори за хранене за еднократна употреба. В училищата и в детските градини за миене и за почистване са доставени четирийсет 120-литрови бидони с вода, а 4529 деца и ученици и 265 души, настанени в социални домове, ежедневно се снабдяват с минерална вода.

От общината ще се обърнат за съдействие към Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане при бедствия и аварии при Министерския съвет.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.