1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Връчиха дипломите на успешно издържалите курса за планински водачи в Елена

Връчиха дипломите на успешно издържалите курса за планински водачи в Елена

С тяхна помощ ще се подобри атрактивността на региона като туристическа дестинация

Кметът на Елена инж. Дилян Млъзев лично поздрави и връчи дипломите на успешно издържалите курса за планински водачи в Елена. От първи декември 13 души ще започнат работа към община Елена и ще помагат в туристическото дружество, в музеите в града и към туристическия център, като гидове и водачи в помощ на хотелиерите. С тяхна помощ ще се подобри атрактивността на региона като туристическа дестинация и желано място за отмора и отдих, пише sever.bg.

Планинските водачи преминаха през четиримесечен обучителен курс от 600 учебни часа, от които 128 ч. бяха теория и 472 ч. практика. Обучението бе по ОП "Развитие на човешките ресурси", схема "Развитие".

Темите и дисциплините, по които се подготвяха планинарите бяха пряко свързани с бъдещата им работа. Те се обучаваха по оказване на първа помощ в планината, тактика на планинското спасяване, топография и ориентиране, метеорология, начини за движение по карта в открита местност, опасности в планината, възможности за туризъм в България.

Кандидатите за планински водачи помогнаха и за прочистването на пешеходни маршрути в Еленския Балкан. Подготовката на планинарите се извърши благодарение на професионален център за обучение СТИК – гр. Варна и планинските спасители Стоян Димитров, Иван Мирянов и Георги Тодоров, както и планинските водачи Кристина Василева и Соня Гавраилова.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.