1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Времето у нас ще се задържи мразовито

Времето у нас ще се задържи мразовито

Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 20 и минус 25°

Времето у нас ще се задържи мразовито. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 20 и минус 25°, на отделни места и по-ниски; малко по-високи ще бъдат стойностите по крайбрежието на морето и в крайните южни райони. Максималните температури ще бъдат между минус 15 и минус 10°, а по южното крайбрежие на морето и крайните югозападни райони - от минус 7° до минус 2°.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца - слабо ще се понижи.

В Източна България ще духа умерен, по Черноморието и временно силен север-северозападен вятър, който допълнително ще усилва чувството за студ; там се запазва и опасността от измръзване. Облачността над страната ще бъде разкъсана, на много места незначителна. По-значителна ще бъде облачността над Източна България, където на отделни места ще превали слаб сняг.

Над Черноморието ще има по-често значителна облачност и на места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен и временно силен вятър от север-северозапад. Ще е студено, с максимални температури между минус 10° и минус 5°, към Ахтопол около минус 3°. Температурата на морската вода е около 4 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 4 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.