1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Westinghouse представя реактор от най-ново поколение

Westinghouse представя реактор от най-ново поколение

Вицепрезидентът на компанията е в София, за да обсъди с българските си партньори развитието на ядрената енергетика в света след аварията в АЕЦ "Фукушима"

Американската компания Westinghouse представи в София възможностите на реакторите си от най-ново поколение 3+, стана ясно след срещата между икономическия министър Трайчо Трайков и вицепрезидента на компанията за Южна Европа Хосе Гутиеррес. Гутиеррес е в София начело на делегация на американския енергиен гигант, за да обсъди с българските си партньори развитието на ядрената енергетика в света след аварията в АЕЦ "Фукушима".

По време на срещата гостите запознаха министър Трайков с разработените от тях управляващи системи за безопасност, приложими при американски, руски и френски реактори, както и с технологични възможности за извеждане от експлоатация на реакторите 1-4 на АЕЦ „Козлодуй".

По-късно в столичния хотел хотел „Хилтън" експерти на американската компания ще представят пред енергийната общност у нас възможностите на реактора от най-ново поколение АР 1000, системите за сигурност и други технологични разработки на компанията.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.