1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Японците проектират плаващи градове

Японците проектират плаващи градове

Проектът предлага изграждането на градове под формата на истински кули-небостъргачи в Тихия океан

Големите градове може да се преместят върху моретата и океаните в близкото бъдеще, ако проектът на японска компания за първия плаващ град в света бъде одобрен и финансиран. Японската компания Shimizu проектира плаващи градове, замислени специално в Тихия океан, с помощта на екологични технологии от последно поколение. Проектът предлага изграждането на градове под формата на истински кули-небостъргачи в Тихия океан. Във всяка от кулите ще се помещават между 10 000 и 50 000 души, посочват проектантите.

Проектът за плаващия град беше представен наскоро в Япония от фирмата Shimizu, която иска да изгради първите такива обитаеми постройки до 2025 г. Това не е първата екстравагантна идея на специалистите от японската компания, които миналата година предложиха и построяването на пояс от слънчеви панели около екватора на Луната, който събира слънчевата енергия, а впоследствие я препраща към Земята.

Големите градове може да се преместят върху моретата и океаните в близкото бъдеще, ако проектът на японска компания за първия плаващ град в света бъде одобрен и финансиран.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.