1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Юлиан Попов: Уверен съм, че ще намеря начини за диалог със страните в Банско

Юлиан Попов: Уверен съм, че ще намеря начини за диалог със страните в Банско

Снимка:

Ще има информиран дебат, заяви министърът на околната среда в служебното правителство

Уверен съм, че ще намеря начини за диалог със страните в Банско, поне ще има информиран дебат, каза министърът на околната среда в служебното правителство Юлиан Попов, цитиран от БНР.

Няма да подпиша предложението за разширяване на плана за управление на Национален парк "Пирин" преди да се срещна с Висшия експертен екологичен съвет и преди да се сформира обществен консултативен съвет с представители на граждански организации. Провеждам предварителни консултации за обществен съвет, който другата седмица ще започне да действа. Не мисля, че протестите са срещу качеството на администрацита на МОСВ, добави Попов. Няма конфликт между общия икономически интерес и благото на България, смята служебният министър на околната среда. 

Евдокия Манева ще остане заместник-министър, стана ясно още от разговора с Попов.Най-успешното движение от типа "Окупирай" е било в България – на Орлов мост през 1990-та, смята Попов.

С паспорт на страна от ЕС няма никакво значение дали съм британски или испански гражданин, никога не съм губил българското си гражданство, каза още Юлиан Попов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.