1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Южна Корея ще инвестира $42,6 милиарда за електроцентрали до 2024 г.

Южна Корея ще инвестира $42,6 милиарда за електроцентрали до 2024 г.

Общата консумация на енергия ще нараства с по 1,9 % всяка година

Южна Корея планира да инвестира 49 трилиона вона, т.е. около 42,6 милиона щатски долара, за изграждането на централи за производство на електроенергия до 2024 г. Инвестицията включва и 14 атомни централи. С това страната се опитва да реагира на нарастващото търсене на енергия, предаде Ройтерс, цитирана от greentech.bg.

Общата консумация на енергия ще нараства с по 1,9 % всяка година до 2024 г., посочи Министерството на икономиката на знанието на Корея в изявление.

Южна Корея, петият по големина световен вносител на нефт и един от най-бързо развиващите замърсители в света, е категоричен, че зависимостта му от изкопаемите горива ще намалява постепенно, докато инвестициите в чиста енергия ще се увеличават бързо.

Очаква се Южна Корея да генерира една трета от електричеството си от ядрена енергия през 2024 г., в сравнение с 25% през настоящата година.

Ускоряването на дела на ядрената енергия до 2024 г. се очаква да допринесе за постигането на по-ниски емисии на въглерод, както и висока ефективност на структурата на потребление, се казва в правителственото изявление.


 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.