1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. За доизграждането на пречиствателната станция за питейна вода в Сливен са необходими 16 млн. лева

За доизграждането на пречиствателната станция за питейна вода в Сливен са необходими 16 млн. лева

В момента обектът е спрян с Акт 10

16 милиона лева са необходими за завършване изграждането на пречиствателната станция за питейна вода в Сливен, съобщи кметът на града Кольо Милев, цитиран от Дарик. Свързването й с язовир „Асеновец" струва 2 милиона лева, около 3-4 милиона струва изграждането на резервоар.

Кметът води разговори с министерството на регионалното развитие и благоустройството поне да започне свързването на станцията с язовира, като целта е доизграждането да се извърша на етапи. Средствата ще се отпускат само от регионалното министерство и общината.

В станцията са инвестирани 30 милиона лева. В момента обектът е спрян с Акт 10. Работата започна през октомври 2008 г.  и трябваше окончателно да бъде  завършена до края на август на 2009 година. Строежът започна през 1987 г. със средства от държавния бюджет, но през 1996 г., поради липса на пари, е преустановен.

Строителните дейности бяха подновени след активната намеса на тогавашния регионален министър Асен Гагаузов през есента на 2008 г. Консорциум от две фирми спечели обществената поръчка за строежа.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.