1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. За гасенето на пожарите в Етрополе и Тетевен капацитет имат 2 язовира

За гасенето на пожарите в Етрополе и Тетевен капацитет имат 2 язовира

При необходимост може да се предостави специализирана техника на „Напоителни системи" за разчистване на унищожената дървесина

Нивото на язовир "Етрополе" е достатъчно, за да улесни работата на огнеборците и всички доброволци, които от началото на седмицата се борят с огнената стихия в Етрополе и Тетевен, заяви изп. директор на „Напоителни системи" Елица Попова, цитирана от Еcon.bg. В момента нивото на язовир Етрополе е 50 000 куб. метра вода. При необходимост вода може да се предоставя и от яз. "Белопопци", който е в непосредствена близост до пожарите.

Само през вчерашния ден са направени 12 курса на хеликоптера от Авиоотряд 28 до язовир "Етрополе", за да може да се локализират и ликвидират горските пожари на територията на област Ловеч, съобщиха от дружеството.

Днес подаването на вода от язовир "Етрополе" ще продължи, за да се неутрализират огнищата и в останалите проблемни места в региона. По данни на пресцентъра на МВР за последните 24 часа са погасени пожарите в село Манаселска река, местността Овча могила, село Литаково, село Скравена, местността Медвен. Продължават горските пожари между селата Брусен, Лопян, Ямна и Черни Вит.

„При необходимост може да се предостави специализирана техника на „Напоителни системи" за разчистване на унищожената дървесина, за да се улесни работата на групите за гасене на горските пожари", коментира още Елица Попова.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.