1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. За първи път в България ще бъде излъчен документален филм за изчезването на пчелите

За първи път в България ще бъде излъчен документален филм за изчезването на пчелите

Лентата показва и положителните промени, направени вследствие от трагичния феномен „синдром на празния кошер“

За първи път в България ще бъде излъчен документалният филм „Изчезването на пчелите“ (Vanishing of the Bees), пише 3e-news.net. Прожекцията може да се гледа безплатно на 23 юни, четвъртък, в софийската галерия Credo Bonum. Историята, разказана от Елън Пейдж („Генезис“ и „Джуно“), отправя остър, изследователски поглед на икономическите, политически и екологични последствия от световното изчезване на пчелите.

Заснет в САЩ, Европа, Австралия и Азия, филмът изследва не само проблемите с изчезването на пчелите, но и по-дълбокото значение на този феномен относно връзката между човечеството и майката Земя. Докато учените блъскат главите си над решение, пчеларите посочват и алтернативни причини за трагичните загуби. Лентата показва и положителните промени, направени вследствие от трагичния феномен „синдром на празния кошер“.

Прожекцията на филма „Изчезването на пчелите“ е част от информационната кампания, посветена на проблема с високата смъртност при пчелите – „За пчелите и хората“, която се реализира от фондация Credo Bonum, с подкрепата на фондация „Чарлз Стюарт Мот”, предоставена чрез фондация „ЕкоОбщност“.

Поради ограничения капацитет на галерията организаторите препоръчват на желаещите да гледат филма да се запишат предварително за участие. За целта трябва да изпратят email с двете си имена на info@credobonum.bg Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .

Безплатната прожекция на американския филм ще се случи на 23 юни, четвъртък, от 20:00 часа, в галерия Credo Bonum на ул. „Славянска" № 2, вход от ул. „Бенковски“. Продължителност – 90 мин.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.