1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. За трета поредна година Столична община реализира програмата "Зелена София"

За трета поредна година Столична община реализира програмата "Зелена София"

116 проекта на граждани кандидатстват през това лято за облагородяване на площите пред домовете им

За трета поредна година Столична община реализира програмата "Зелена София". 116 проекта на граждани кандидатстват през това лято за облагородяване на площите пред домовете им, съобщи кметът Йорданка Фандъкова, която заедно с председателя на комисията по екология Лорита Радева посети градина в ж.к "Света Троица", изградена през миналата година.

Най-много подадени проекти има в районите Младост, Изгрев, Надежда и Илинден. По програма общината предоставя материали - растителност и сечива, а гражданите участвуват с труд.

Гражданското участие в "Зелена София" е много ценно, защото гарантира устойчивост на инициативата, каза още Фандъкова. Кметът напомни, че всички жилищни сгради, които ще санират сградите си по проекта за енергийно обновяване на българските домове ще бъдат включени и в програмата "Зелена София."

През последните две години с материали от страна на общината и труда на гражданите са изградени 122 градинки в междублокови пространства, информират от пресцентъра на Столична община.

За реализирането на програмата това лято са отделени 200 000 лева, съобщи Лорита Радева и пое ангажимент подадените проекти да бъдат разгледани в срок, за да могат дейностите по изграждане на новите градинки да се извършат в края на лятото.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.