1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Забранява се къпането във всички водни площи на територията на община Тунджа

Забранява се къпането във всички водни площи на територията на община Тунджа

Това разпореди кметът на общината Георги Георгиев

Забранява се къпането във всички водни площи на територията на община Тунджа– Ямбол поради това, че не отговарят на изискванията за осъществяване на водни спортове. Това разпореди кметът на общината Георги Георгиев, информира Дарик радио.

На видни места по дигите на микроязовирите и реките, каналите и водоемите да бъдат поставени табели с надпис „Къпането забранено”, като кметовете, кметските наместници да организират по места наблюдение върху неохраняемите обекти, поиска още кметът.

До 31 май старши експертът по ОМП и ГЗ в община Тунджа Владимир Стоев трябва да извърши проверки по изпълнението на заповедта. Кметовете и кметските наместници от своя страна трябва да издадат заповеди за съответните населени места във връзка забраната за къпане във водните обекти и обезопасяването им, като заповедта бъде обявена на обществени места за информация на населението. Екземпляр от заповедта да бъде предоставен на директорите на училища и детски градини.

Георги Георгиев разпорежда още заповедта за забраната на къпането да се доведе до знанието на общински и държавни учреждения, търговски дружества, кооперации и други юридически и физически лица, имащи отношение към ползването и обезопасяването на водните площи.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.