1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Зачестяват случаите на прегазени селскостопански животни на железопътни прелези

Зачестяват случаите на прегазени селскостопански животни на железопътни прелези

Снимка:

Това съобщиха днес от Национална компания "Железопътна инфраструктура"

Зачестяват инцидентите, при които влакове блъскат селскостопански животни, а всяко произшествие от този род е потенциална опасност за сигурността. Това съобщиха днес от Национална компания "Железопътна инфраструктура", на база направен анализ на случаите.

От компанията уточняват, че случаи на прегазени селскостопански животни има както на железопътни прелези, така и на нерегламентирани за пресичане места по железопътните линии. Освен това инцидентите ставали както с оставени без надзор добичета, така и от такива, наблюдавани и охранявани от стопанин.

Един от последните инциденти е регистриран преди дни в междугарието Разделна – Синдел. Бърз влак прегазва 23 овце на охраняем жп прелез. По време на произшествието прелезът е бил със спуснати бариери.

Лицето, водило стадото, е продължило пресичането въпреки и допълнителното устно сигнализиране от страна на пазача на прелеза за идващия влак. Данните показват, че подобни случаи на точно този прелез са ежегодни, казват още от НКЖИ.

От компанията призовават за повече бдителност и отговорност на собствениците на животни в районите на гарите и междугарията. Още повече, че в НКЖИ са регистрирани и инциденти със стопани, които в стремежа си да изгонят и предпазят животните от линията сами биват засегнати от преминаващ влак.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.