1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Зам.-министър Явор Гечев: Работим, за да няма загуба на средства по ПРСР

Зам.-министър Явор Гечев: Работим, за да няма загуба на средства по ПРСР

Снимка:

За периода от 1 до 19 септември 2013 г. са разплатени 25 млн. евро

„Всички експерти от Министерството на земеделието и храните, заедно с Държавен фонд „Земеделие” работят, за да може до края на годината да се изплатят 308 млн. евро по всички мерки от ПРСР. Дейностите ни са отлично координирани чрез план за действие, който е съгласуван с Европейската комисия.” Това заяви зам.-министър Явор Гечев по време на заседание на ръководството на Министерството на земеделието и храните, Комисията по земеделието и храните и Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове.

Зам.-министър Гечев съобщи, че доказателство за волята да не се губят средства е фактът, че само за периода от 1 до 19 септември 2013 г. са разплатени 25 млн. евро.

„Очакваме да се изплатят още около 106 млн. евро по общинските мерки 321-а и 322-а. Чрез 11-то изменение на ПРСР 2007-2013 г. ще бъдат прехвърлени 149.6 млн. евро публични средства по мярка 214 “Агроекологични плащания”, с които ще могат да се извършат плащанията към всички стопани, които са подали коректно своите заявления”, допълни Гечев. Той заяви, че ще се извършват плащания и по други мерки.

Вижте видео...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.