1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Заместник- министър Бойко Малинов ще направи първа копка на Посетителски информационен център в град Самоков

Заместник- министър Бойко Малинов ще направи първа копка на Посетителски информационен център в град Самоков

Центърът ще е разположен на възлово място, свързано с основните потоци от туристи към защитената територия

 

Заместник- министър Бойко Малинов ще направи първа копка на Посетителски информационен център в град Самоков. Церемонията по старта на строителството ще се проведе на 25 август.

Строителството на Посетителсия информационен център в Самоков е част от изпълнението на дейност „Посетителска инфраструктура и капитално строителство“ по проект „Устойчиво управление на Национален парк Рила I – ва фаза“, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България, чрез Оперативна програма „Околна среда 2007-2013г.”.

Общата стойност на проект „Устойчиво управление на Национален парк Рила I – ва фаза“ е 17 609 845,96 лв. Средствата от Европейския фонд за регионално развитие са в размер на 14 968 369,07 лв. ,а националното съфинансиране е 2 641 476,89 лв.. Срокът за изпълнение на дейностите по проекта е до 31.12.2015 г.

Центърът ще е разположен на възлово  място, свързано с основните потоци от туристи към защитената територия . Сградата ще е със застроена площ 350 кв. м, на терен  от 500 кв. м. Ролята на Центъра ще е да информира посетителите за природните ценности на Национален парк „Рила” /флора, фауна, гори, природните местообитания и забележителности/, да дава полезна информация за маршрутите, местата за отдих и правилата  за туризъм  в защитената територия.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.