1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Заместник-министър Мария Бояджийска откри първата за България Мисия на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие

Заместник-министър Мария Бояджийска откри първата за България Мисия на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие

Делегацията на Комитета по екологична политика на ОИСР се води от г-н Юджийн Мазур

По време на обзора на високо ниво на предприсъединителния процес, заместник-министър Бояджийска приветства представителите на ОИСР и изрази високия приоритет на МОСВ за постигане на пълно съответствие с всички правни инструменти и основни принципи на организацията.

Делегацията на Комитета по екологична политика на ОИСР се води от г-н Юджийн Мазур, координатор на присъединяването, който сподели високата оценка на организацията за постиженията на МОСВ по линия на голяма част от правните инструменти. Той изрази увереност, че Секретариатът на ОИСР ще може да препоръча на Комитета успешното приключване на прегледите по тях, като финалното решение ще бъде взето по време на закрито заседание в края на май 2023 г.

В заключение ръководителите на делегации се поздравиха за отличното сътрудничество до момента и изразиха надежда за продължаване на конструктивния диалог и съдействие в предприсъединителния процес.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.