Запазване на високите стандарти в околната среда и качеството на живот чрез устойчиво развитие и зелена икономика

Това ще са приоритетите на МОСВ по време българското председателство на Европейския съюз през 2018 година

Запазване на високите стандарти в околната среда и качеството на живот чрез устойчиво развитие и зелена икономика. Това ще са приоритетите на Министерството на околната среда и водите по време българското председателство на Европейския съюз през 2018 година. Заместник-министърът на екологията Атанаска Николова постави фокус и върху прехода към кръговата икономика.

Ефективното използване на ресурсите, намаляването на въздействието върху околната среда и постигане на устойчив растеж чрез екоиновации ще са теми, обсъждани на високо ниво.
България ще е активна в законодателните и политически инициативи за създаване на подходящи условия за иновативни решения в областта на качеството на атмосферния въздух. Прилагането на практики за намаляване на вредните емисии трябва да стане по-масово. В момента министерството подготвя програмата си.

По-доброто управление, взаимовръзката между химикали, отпадъци и продукти, предотвратяването на отпадъците от пластмаса, както и изменението на климата също ще попаднат в програмата на екоминистерството.

Автор: Данаил Андреев

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.