1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Започна кампанията „Природата до вашия праг"

Започна кампанията „Природата до вашия праг"

Под знака на годината на биоразнообразието през април ще се проведе акция на парковите служители „Да посрещнем пролетта заедно!"

Започна кампанията „Природата до вашия праг" на Дирекция „Национален парк Цнтрален Балкан" информира dariknews.bg. Инициативата е посветена на Международната година на биоразнообразието - 2010. Кампанията стартира с посещение на екип от парковата дирекция в Община Севлиево и кметствата в селата Стоките и Кръвеник. Такива срещи предстоят за всички общини и кметства в крайпарковата територия.  Целта е с предоставянето на материали за свободно разпространение да се запознаят местните хора с ролята на Парка за здравословна среда и опазване на биологичното разнообразие, да се привлече общественото внимание към решаващата роля на биоразнообразието за благополучието на хората. !".

Някои от другите основни прояви от Програмата са - Е-информационна кампания за обществено осведомяване, включваща поредица от 35 статии, помествани в Е-бюлетина на парковата дирекция, представящи биоразнообразието на Националния парк; международни кампании и дати от природозащитния календар. Информацията е подходяща при подготовката на прояви в учебните заведения и информационните центрове. Под знака на годината на биоразнообразието през април ще се проведе акция на парковите служители „Да посрещнем пролетта заедно!". Тя включва почистване на площадки в детски градини и освежаване на игрови съоръжения, срещи с децата и запознаването им  с работата на парковия рейнджър. През есента ще стартира кампанията „Само стъпки да остават след нас!" за почистване и освежаване на туристическите обекти и маршрути в защитената територия.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.