1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Започна оглед на щетите от петте пожара в Белоградчишко

Започна оглед на щетите от петте пожара в Белоградчишко

Изгорели са 5 къщи и 7 стопански постройки

Започна оглед на щетите от петте пожара, които се разразиха през почивните дни край белоградчишките села Струин дол, Върба и Дъбравка. Изгорели са 5 къщи и 7 стопански постройки. Имотите нямат застраховки и загубите остават за техните собственици. Проверката на горите в районите на бедствията засега не откриват големи поражения - няма големи площи, където огънят да е обхванал дърветата изцяло, предаде БНТ.

Низов пожар е имало в 100 дка иглолистна гора край с. Дъбравка и в още 4 дка край Белоградчик, както и в смесена гора край с. Струин дол. Констатирано е, че са изгорели до връх отделни групи дървета - съобщават от ръководството на Горското стопанство в Белоградчик. Ако има вторични щети от изгаряне на приземната част на стволовете, те ще се проявят след година. Разследването на причините за пожарите продължава. Търсят се виновниците, тъй като хората твърдят, че огнената стихия е причинена от човешка небрежност и подобно поведение трябва да бъде наказвано.

Загасени са всички огнища в района на Белоградчик и обстановката засега е спокойна - каза за БНТ началникът на "Пожарна безопасност и защита на населението" в града на скалите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.