1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Започна залесяването на парк „Борова гора“ в Стара Загора

Започна залесяването на парк „Борова гора“ в Стара Загора

Младите фиданки са осигурени от Държавно горско стопанство „Мазалат” и Горско стопанство в гр. Мъглиж

С 1200 атласки кедъра започна залесяването на парк „Борова гора“ в Стара Загора. Това е местността, в която през юли тази година бяха съборени незаконните ромски къщи.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров посади първите атласки кедри като с това даде началото на кампанията по залесяването на Парк „Борова гора” в Стара Загора. Местността, в която през юли тази година по разпореждане на кмета Живко Тодоров бяха съборени незаконните къщи, ще бъде възстановена със засаждането на три хиляди атласки кедъра.

Младите фиданки са осигурени от Държавно горско стопанство „Мазалат” и Горско стопанство в гр. Мъглиж. Регионалната дирекция по горите в Стара Загора съдейства при проучването на почвата и при подготовката на терена.

Това са двегодишни фиданки, произведени за масово залесяване на горите. Атлаският кедър е красиво парково дърво със сребриста корона, което достига до 40 м височина.

Служители на звено „Озеленяване” към Община Стара Загора ще засадят останалите атласки кедри, за които предстоящите дни от годината са най-подходящи. Целта на ръководството на община Стара Загора е да бъде възстановена гората  до  кв. „Лозенец”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.