1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Започва Годината на Дракона

Започва Годината на Дракона

Снимка:

Водният елемент прави 2012 г. особено критична

В Китай, както и в редица други азиатски страни, днес посрещат Годината на Дракона според лунния календар. За това информира БТА, позовавайки се на информация на ИТАР-ТАСС.

Драконът е петият от 12-те животински знаци в китайския зодиак. Животните се свързват всяка година с древна двойна опозиция на ин и ян и с един от петте елемента - метал, огън, дърво, земя и вода. Всяка индивидуална комбинация се повтаря веднъж на 60 години.

Годината на Водния Дракон е 29-ата от всеки 60-годишен цикъл. Водният елемент прави 2012 г. особено критична. През предишната година на Водния Дракон, 1952 г., Китайската комунистическа партия организира пет антикампании срещу капиталистите и изпраща войски срещу Тайван, САЩ и южнокорейските сили в Корейската война.

Годините на Дракона се смятат за много благоприятни за раждане. Родилните отделения в Китай се готвят за "наплив" от бъдещи майки, които таят надеждата, че техните малки "дракончета" ще постигнат велики неща. Известни "дракони" са легендата на кунг-фу Брус Ли, наричан Малкия Дракон, френската героиня Жана Д'Арк, бащата на психоанализата Зигмунд Фройд, художникът Салватор Дали и легендарният бийтъл Джон Ленън. Холивудските звезди Ракел Уелч, Рийз Уидърспун, Мат Дилън, Мартин Шийн, Никълъс Кейдж, Ал Пачино и Киану Рийвс също са "драконови" бебета.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.