1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Започва изграждането на нови съоръжения в добричкия зоопарк

Започва изграждането на нови съоръжения в добричкия зоопарк

Всички дейности са по проект и възлизат на около 1 млн. лв.

Съвсем скоро започва изграждането на нови атракции и съоръжения в Центъра за защита на природата и животните (ЦЗПЖ) в Добрич. Това съобщи Надежда Петкова, зам.-кмет “Икономическо развитие и европейски програми”, предаде радио “Фокус”.

В центъра е предвидено да има съоръжение за кафяви мечки, езеро за фламинго, ветеринарна лечебница и складова база, както и лабиринт от храсти. Всички дейности са по проект и възлизат на около 1 млн. лв. Процедурите за възлагане на обществена поръчка са преминали успешно, заяви Петкова. Три са избраните фирми-изпълнители. Проведена е среща с проектанта арх. Красимир Пампоров и с представители на фирмата по строителен надзор. Приоритетно ще се започне с така наречената довеждаща инфраструктура – водопроводи, електропроводи и др. подобни съоръжения.

Все още предстои да бъде избран изпълнител на още една туристическа услуга – екскурзии с микробус между Добрич и Констанца, с посещение на двата зоопарка. Три-четири месеца варират сроковете за изпълнение на дейностите на трите фирми, което означава, че при благоприятни метеорологични условия до края на юни е възможно новите атракции и съоръжения да бъдат готови и така Центърът за защита на природата и животните в Добрич ще стане още по-интересен и привлекателен както за жителите на града, така и за неговите гости от страната и чужбина.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.