1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Започва конкурсът „Дърво с корен 2012”

Започва конкурсът „Дърво с корен 2012”

За трета поредна година Фондация "ЕкоОбщност" обявява набиране на номинации

За трета поредна година Фондация "ЕкоОбщност" обявява набиране на номинации за конкурса "Дърво с корен".

"С него търсим не най-дебелото, най-старото, най-високото или най-красивото дърво, а най-обичаното и запечатало се в сърцата и умовете на хората. Ако има дърво, което наистина обичате и цените - вие, вашето семейство, приятели или дори цялото ви населено място - разкажете ни за него! Разкажете ни защо то е ценно за вас и какво ви накара да го запомните и обикнете - неговата история, вашата случка с него или нещо друго, което го е запечатило завинаги в сърцето ви", съобщават от Фондация "ЕкоОбщност".

Дървото победител ще получи привилегията да представи България в международния конкурс "Европейско дърво на годината 2013" и ще бъде обгрижено с необходими мерки за подобряване на състоянието му. В конкурса ще бъдат отличени победители и в две допълнителни категории - "Млад природолюбител" - за деца от 6 до 14 годишна възраст и "Дърво с бъдеще" - за хора, засадили в последните 5 години млада фиданка и грижещи се за нея. 

В "Дърво с корен 2012" могат да участват всички - деца, възрастни, учители, ученици, дори институции, фирми, организации или просто неформални групи от хора.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.