1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Започва международен семинар на ЮНЕСКО за Странджа

Започва международен семинар на ЮНЕСКО за Странджа

Гости и лектори ще бъдат експерти от 7 страни, сред които Австрия, Турция, Словения, Гърция

Международен семинар „Добри практики за устойчиво ползване и опазване на биоразнообразието в защитените територии съгласно концепцията за биосферните паркове" започва от днес в Царево. Той ще продължи три дни до 16 март. Организатор на събитието е Българска Фондация Биоразнообразие с подкрепата на офиса на ЮНЕСКО във Венеция и Националния комитет по програмата „Човекът и биосферата".

Целта е да бъдат показани добри практики на хармонично съжителство между човека и природата в територии, подобни на Природен парк „Странджа", както и да бъдат обсъдени възможностите за обявяването на Странджа за първия български биосферен парк от ново поколение.

Гости и лектори ще бъдат експерти от 7 страни, сред които Австрия, Турция, Словения, Гърция. Те ще представят успешни европейски биосферни резервати и паркове, както и такива в процес на обявяване, а също и експерти от МОСВ и Националния МАБ комитет.

В семинара ще вземат участие Областният управител на Бургас, кмета на Община Царево, представители на МОСВ, Министерството на външните работи, РДГ, РИОСВ, кметове на населени места, всички държавни и регионални институции и организации, отговорни за управлението и опазването на ПП „Странджа", както и местни хора и предприемачи, развиващи природосъобразни бизнеси.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.