1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Започва премахването на сухите и опасни дървета в Борисова градина

Започва премахването на сухите и опасни дървета в Борисова градина

Всички мероприятия ще се извършват от специализиран екип на Общинско предприятие „Управление на общински земи и гори“

От днес, 9 януари започва работата по изпълнение на решението на постоянната Комисия по околна среда към Столичния общински съвет за премахване на сухите и опасно наклонени дървета, разположени до 25 м от алеите в пилотна Зона 1 на лесопарковата част на парк "Борисова градина". Съгласно същото Решение на останалите, маркирани през 2017 г. дървета от същия пилотен участък, ще се осъществяват мероприятия по кастрене на опасните клони.

Всички мероприятия ще се извършват от специализиран екип на Общинско предприятие „Управление на общински земи и гори“, като членовете на екипа ще бъдат облечени със специализирано обозначаващо работно облекло. Обозначени ще бъдат и превозните средства, с които ще се извеждат отрязаните дървета и клони от парка. Всички мероприятия ще се извършват единствено в рамките на работния ден. Изрязаните дървета и клони ще бъдат своевременно извозвани до Инсталацията за компостиране на биоразградими отпадъци „Хан Богров” и от тях ще бъде произвеждан компост.

Мероприятията са част от професионалната поддръжката на лесопарка и ще окажат благоприятно въздействие върху естественото възобновяване на гората в "Борисовата градина".

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.