1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Започва рекултивация на закритото депо за битови отпадъци на община Чирпан

Започва рекултивация на закритото депо за битови отпадъци на община Чирпан

Площта на депото, която ще бъде рекултивирана в резултат от изпълнението на проекта за техническа рекултивация, е 3,93 хектара

Директорът на РИОСВ-Стара Загора Злати Христов днес участва в първа копка на изпълнението на проект „Закриване и рекултивация на общинско депо за неопасни твърди битови отпадъци на Община Чирпан“. На събитието присъстваха кметът на община Чирпан Ивайло Крачолов, като домакин, Областният управител на Стара Загора Гергана Микова и депутати от региона.

Проектът се финансира по Оперативна програма „Околна среда (ОПОС) 2014-2020“, като общият размер на финансирането е 2 979 761,48 лв., от които 2 532 797,26 лв. европейско и 446 964,22 лв. национално съфинансиране.

Площта на депото, която ще бъде рекултивирана в резултат от изпълнението на проекта за техническа рекултивация, е 3,93 ха. Проектните дейности ще се изпълняват на територията на община Чирпан.

С реализирането на проекта се цели постигане на изпълнение на задълженията на Република България за закриване и рекултивация на старите общински депа, които не отговарят на нoрмативните изисквания във връзка с процедура по нарушение на правото на ЕС във връзка с постановеното Решение на Съда на Европейския съюз от 16.07.2015 г. по дело С145/14.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.