1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Заради прииждането на реките Марица и Тунджа обстановката в Одринско е усложнена

Заради прииждането на реките Марица и Тунджа обстановката в Одринско е усложнена

Пътят между Одрин и Гьолбаба е наводнен

Продължава да е усложнена обстановката в Одринския район поради прииждането на реките Марица и Тунджа вследствие скъсването на стената на язовир "Иваново". През нощта се е повишил дебитът, реките са прелели и са наводнили пътя между Одрин и Гьолбаба. Движението по пътя е спряно, автомобилите се отклоняват по други пътища. Затворен за движение е и мостът на река Тунджа в града. Закъсалите коли са били издърпани с тегличи. По река Тунджа има замръзнали участъци, предаде БНР.

Критична е обстановката и в махалата Къраач. Там учениците са във ваканция. Не работят и учрежденията. Една част от населението бе евакуирано още вчера. Раздава се храна и вода.

В Анкара се провежда съвещание на областните управители. Валията на Одрин Гьокхан Сьозер съобщи за мерките, които са взети, за да не се разраснат пораженията от наводненията в Одринско.

Студеното време от Балканите се прехвърли и в Истанбул. В града вали дъжд, примесен със сняг. Силен вятър причини прекъсване на превозите на катамараните в Мраморно море към Бурса, Ялова и Измит.

В източните провинции на страната, където температурите са около минус 30 градуса, бе обявена ваканция за учениците. В морето в района на Анталия вълните надхвърлят 5 метра. Там също са отменени учебните занятия.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.