1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Засилен интерес към снабдяването с дърва за огрев и въглища в Ямболско

Засилен интерес към снабдяването с дърва за огрев и въглища в Ямболско

Търговците очакват поскъпване в края на месеца

През последните седмици се наблюдава засилен интерес към снабдяването с дърва за огрев и въглища в Ямболско. Търговците очакват поскъпване в края на месеца, предаде БНР.

В момента цените на дървата за огрев и въглищата остават като миналогодишните, но до края на месеца се очаква повишение с по 5-10 лева. В Ямболско тон дърва сега струва между 140 и 160 лева, кубикът се предлага за 85-90 лева, а палетите са по 65 лева с включен в цената транспорт. През август миналата година търсенето е било значително по-голямо, отчитат търговците. Според тях една от причините е обедняването, а другата - задържането на цените и по-спокойния пазар.

Раздвижване се наблюдава и на пазара за въглища, като най-предпочитани са брикетите и донбаските въглища. Цената на тон е между 245 лв. и 265 лв. В Ямбол няма централно парно и отоплението на дърва и въглища остава най- евтиният вариант, алтернативите са ток и газ.

Четиричленно семейство за отопление с дърва за зимния период трябва да задели между 500 и 600 лева, докато за ток и газ ще са необходими двойно повече средства.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.