1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Заявките за обезщетения заради нападения от мечки през тази година са 37

Заявките за обезщетения заради нападения от мечки през тази година са 37

Двайсет и три от тях вече са удовлетворени

Заявките за обезщетения заради нападения от мечки през тази година са 37. Това съобщи на пресконференция Стоян Вергиев от Дирекция "Национална служба за защита на природата" към МОСВ, информира Би Ти Ви. Двайсет и три от тях вече са удовлетворени, като общата сума на изплатените обезщетения е над 15 000 лева. Все още се проверяват и анализират останалите 14 заявления. Ако и те бъдат удовлетворени, общата сума на изплатените до момента обезщетения за годината ще бъде 21 831 лева, съобщи Вергиев.    

Масирано преброяване на мечките в Западните Родопи ще се извърши на 26 и 27 октомври т.г., съобщи на пресконференция Радослав Станчев, старши експерт в отдел "Мониторинг на земите, биологичното разнообразие и защитените територии" в Изпълнителната агенция по околна среда и води.

В преброяването в смесени екипи ще участват около 50 специалисти от структурите на екоминистерството и неправителствените организации и още толкова от структурите на Министерството на земеделието и храните. Маршрутите, които ще обходят, са 49 и са предложени от държавни горски и ловни стопанства в двете области. Всички маршрути ще бъдат маркирани чрез GPS.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.