1. Начало
 2. Новини
 3. Околна среда
 4. Зелен рестарт: Мисия възможна?

Зелен рестарт: Мисия възможна?

Снимка:

Политици и експерти на кръгла маса за бъдещето на България. С участието на изпълнителния директор на WWF България Веселина Кавръкова

Каква искаме да бъде България утре, след 5, 10 или 30 години? Защо е важно дългосрочното планиране с визия за успеха на една държава? Какво представлява зеленият рестарт и защо не можем повече да отлагаме зелената и дигитална трансформация на българската икономика и общество?
 
Броени дни преди извънредните парламентарни избори ви каним на една специална Кръгла маса, посветена на бъдещето на България, което създаваме заедно чрез нашите действия днес. Дискусията се организира от инициираната от MOVE.BG коалиция от граждански организации „За зелен рестарт“, в която участват още WWF България, „Грийнпийс“– България и „Институт Кръгова Икономика“.
 
На 1 юли (четвъртък) експерти от Коалицията ще разговарят затова как да превърнем България в един от зелените и дигитални лидери в Европа с представители на шестте водещи партии – ГЕРБ, „Има такъв народ“, БСП, ДПС, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“. 
 
От 11:00 до 12:30 часа ще дискутираме три важни теми:

 • Иновативното икономическо развитие като ключ за трансформация на българската икономика;
 • Климатичните промени и политиката на България спрямо тях;
 • Опазването на околната среда и биологичното разнообразие в страната ни.

На кръглата маса на бъдещето има място за всички: политици, експерти, предприемачи, учени. Има място и за теб. Дискусията ще бъде отворена за въпроси от зрителите.
 
Бъдещата история на #България зависи от теб. Чакаме те. Събитието ще се излъчва на живо във Facebook и YouTube профилите на MOVE.BG.
 
Експерти:

 • Саша Безуханова - основател на MOVE.BG и член на инвестиционния комитет на Европейския съвет за иновации, инициатор на коалиция „За зелен рестарт“

Какви мерки са необходими в подкрепа на иновативната икономика в България (стартъпи, индустрия 4.0, кръгова икономика)?

 • Веселина Кавръкова - изпълнителен директор на WWF България

Какви мерки за подпомагане на природно-базираните решения се предлагат? Какви регенаративни политики - за възстановяване на биоразнообразието?

 • Апостол Дянков - старши експерт „Климат и енергия“, WWF България

Как България трябва да реализира европейската цел за климатична неутралност до 2050 година? Намаляване на парниковите емисии в следващите 10 години с минимум 55% ?
 
Политици:

 • Жечо Станков, кандидат за народен представител от коалицията „ГЕРБ-СДС“
 • Тошко Йорданов, кандидат за народен представител от „Има такъв народ“
 • Кристиан Вигенин, кандидат за народен представител от коалицията „БСП за България“
 • Йордан Цонев, кандидат за народен представител от ДПС
 • Владислав Панев, съпредседател на Зелено движение, кандидат за народен представител от „Демократична България-Обединение“
 • Данаил Георгиев, „Движение 21“, кандидат за народен представител от коалицията „Изправи се! Мутри вън!“


Регистрирайте се за събитието чрез линка тук.
Дискусията създава мост към специалния “Учебник по бъдеща история на България”, в който експертите от Коалиция "За зелен рестарт" представят възможното положително развитие на България в следващите десетилетия, ако днес приложим серия от дългосрочни интегрални реформи чрез Националния план за възстановяване и устойчивост. Разгледайте Учебника тук.
 
Повече за Коалиция “За зелен рестарт” тук.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.