1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Зелени регистрационни номера на автомобилите обмислят във Великобритания

Зелени регистрационни номера на автомобилите обмислят във Великобритания

Правителството на страната стартира обществена консултация по въпроса

Екологично чистите автомобили, микробуси и таксита скоро могат да се сдобият със зелени регистрационни номера във Великобритания. Това предвижда нов план за повишаване на осведомеността относно превозните средства с изключително ниски емисии. Правителството на страната стартира обществена консултация по въпроса, пише greentech.bg.

Специалните табели, каквито вече се използват в страни като Норвегия, Канада и Китай, могат да се поставят на екологичните превозни средства като електромобилите и водородните коли. Смята се, че това насърчава възприемането на този род возила сред шофьорите.

Освен популяризирането на превозни средства с нулеви емисии, зелените регистрационни номера биха могли да подпомогнат местните стимули за електрически превозни средства. Това включва мерки като осигуряването на достъп до автобусните ленти за превозните средства с ниски емисии, право на паркиране в сини, зелени и други специални зони, безплатно движение в градски центрове и нискоемисийни зони.

Публичната консултация, стартирана от правителството, цели да проучи дали зелените табелки биха проработили според очакванията в Обединеното кралство и, ако е така, как би трябвало да изглеждат.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.