1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Землище край Червен бряг, дадено на концесия за 25 години

Землище край Червен бряг, дадено на концесия за 25 години

Общината ще получава 30 на сто от концесионното възнаграждение

Правителството предостави 25-годишна концесия за добив на варовици от находището „Маркова могила - център", разположено в землищата на селата Девенци и Чомаковци, община Червен бряг, пише econ.bg. Концесионната площ е в размер на 153 815 кв. м, а за концесионер е определен „Девинци" ООД. Предвижданите инвестиции за срока на концесията са за над 3,7 млн. лв., като се очаква средногодишно да бъдат добивани 38,8 куб. м варовици. Община Червен бряг ще получава 30 на сто от концесионното възнаграждение.

Кабинетът прие да бъде открита конкурсна процедура за издаване на разрешение за проучване на минни отпадъци в площта „Бухтата". Тя е разположена в залива „Вромос" на територията на черноморския ни шелф и е с площ от 2,67 кв. км.

Разрешението за проучване на минни отпадъци ще бъде за срок до 2 години, като геологопроучвателните дейности през този период трябва да включват проектиране и оценка на съвместимостта на геоложкия проект с предмета и целите на защитената зона, закупуване, анализ и интерпретация на съществуваща геоложка информация, рекогносцировка и геодезични работи, сондажни работи, опитно-добивни дейности, аналитични и техноложки изследвания, изготвяне на геоложки отчет и доклад, рекултивационни дейности.

Конкурсът ще се проведе на 151-вия ден от обнародването на решението на Министерския съвет в Държавен вестник. Депозитът за участие в конкурса е 3000 лв., а цената на конкурсните книжа - 1500 лв. В съответствие с чл. 47, ал. 3 от ЗПБ, конкурсът ще се проведе и тогава, когато има само един допуснат кандидат.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.