1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Жълт код е обявен в осем области на страната заради очакваните ниски температури

Жълт код е обявен в осем области на страната заради очакваните ниски температури

Метеоролозите от НИМХ към БАН сигнализират населението за потенциално опасно време

Жълт код е обявен в осем области на страната заради очакваните ниски температури. Синоптиците предупреждават за евентуално студен ден в областите Благоевград, Кюстендил, Перник, София град, София област, Враца, Монтана и Видин.

Метеоролозите от НИМХ към БАН сигнализират населението за потенциално опасно време, като прогнозираните метеорологични явления не са необичайни. Бъдете внимателни и в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете, съветват от НИМХ. В останалата част на страната не се очакват опасни явления.

През по-голямата част от деня и над по-голямата част от страната ще има значителна облачност, без съществени валежи. Над Източна България ще бъде предимно слънчево, там ще духа до умерен север-североизточен вятър.

След пладне ще започне процес на разкъсване и намаление на облачността и до вечерта над повечето райони ще бъде незначителна. Максималните температури ще са между 10 и 15°, в София - около 10°.

Над планините ще има значителна облачност, на почти без валеж. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде 6-7°, на 2000 метра - минус 1°.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, намаляваща и до слънчево време. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 10-12°. Температурата на морската вода е 9° на север и 11° на юг. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.