1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Зимен фестивал, посветен на червеногушата гъска, се проведе в Шабла

Зимен фестивал, посветен на червеногушата гъска, се проведе в Шабла

Снимка:

Екип на Българското дружество за защита на птиците също се включи в събитието

Нов зимен фестивал се проведе през изминалия уикенд  (17 и 18 декември) на площада пред читалището в Шабла. Той се нарича „Шабла и птиците“ и е посветен на емблематичната за района червеногуша гъска. Целта на събитието е да популяризира идеята за опазването на богатото птиче разнообразие, което прелита над територията на морската община по миграционния път „Виа Понтика“.

Екип на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) също се включи в събитието с работилница за хранилки за птици, дискусии и излет на терен за наблюдение на птици. Д-р Петър Янков изнесе и беседа на природозащитна тематика.

БДЗП изказва благодарност на организаторите от община Шабла за поканата, както и на всички доброволци, които се включиха в събитието.

Община Шабла организира зимния фестивал „Шабла и птиците“ в изпълнение на проект „Подобряване природозащитното състояние на червеногушата гъска (Branta ruficollis, Pallas, 1769) чрез изпълнение на мерки от Плана за действие за вида (ПД,2018)“, финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.“

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.