1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Зимна блокада в Добричка област

Зимна блокада в Добричка област

Затвориха пътища, училища и детски градини

Усложнената зимна обстановка затвори голяма част от пътищата в Добричка област. Снеговалежът и силният вятър образуват навявания и блокират пътните артерии. Забранено е движението на тежкотоварни автомобили над 3,5 тона по републиканската пътна мрежа. Отворени за движение са само околовръстен път ІІ-97 и пътищата Добрич-Карапелит-Тервел; Добрич-Ген. Тошево-КПП Кардам; Добрич-Балчик; Балчик-Албена-Кранево. На непреходимите пътни артерии полицейски служители връщат автомобилите с цел да се предотврати тяхното закъсване в преспите.

Почистването продължава. 20 машини на пътноподдържащата фирма работят по основните направления. Всички останали трасета са затворени за движение.

По данни на Областния съвет за сигурност към обяд днес 7 населени места са без електричество, а девет – без вода.   

В Добричка област за учениците и децата от детските градини днес е неучебен ден. В Крушари кметът Добри Стефанов е обявил бедствено положение, тъй като обилният снеговалеж е създал изключително тежка обстановка. Кметът на Добрич Детелина Николова също  е издала заповед за ограничаване на движението на лични автомобили с цел да не се възпрепятства почистването на централните артерии в областния център. Градският транспорт се движи в тежки зимни условия. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.